onsdag 8 februari 2012

((( 5 ))) New York Rangers - Devil 0-1

Rangers dominerade den tredje perioden totalt. Exempelvis 15-1 i skott och jobbade med allt som fanns för att hämta upp 0-1 underläget. Och till slut med 3.5 sekunder kvar så såg det ut att ha lyckats. Men domaren beslutade att inte godkänna målet som gjordes av Artem Anisimov. I stället sändes Marian Gaborik till utvisningsbåset för en interfering på Devils målvakten Brodeur. Ett märkligt beslut, som kommer att bli väldigt mycket omtalat.

Gaborik menar, och det visar även TV bilder, att han blir tydligt inknuffad av Anton Volchenkov i Devils och sedan ramlar på Devils målvakten. Det blev nu i stället Devils 5e raka seger i stället för övertid.

Gästernas målvakt gjorde en av sina livs perioder i den 3e han var fullständigt makalös. Allt Rangers försökte med tog han hand om. Han gjorde lika många räddningar i den sista perioden som i de 2 första ihop, av de totalt 30 räddningar han gjorde.

Carl Hagelin var flitigast med 4 skott på mål. Och han hade en enastående fart på grillorna och var ledande på isen för Rangers.

Henrik Lundqvist var mycket solid mellan stolparna. Han stoppade 21 skott av 22 möjliga. Han släppte ett i numerärt underläge i första perioden efter 8.18 Ett mål av David Clarcson.

Rangers noterade 52 tacklingar på 60 minuter. Prust och Boyle var bäst med 6 tacklingar vardera.