måndag 13 februari 2012

Uppdatering 27. Hur bra är Henrik Lundqvist..?

 


New York Rangers rullar på och poängen rullar in. Efter ännu en seger, nu mot Washington Capitals med 3-2, så håller laget ledningen i Eastern Conference. Rangers är tvåa i hela NHL och visar inte alls tecken på någon form av nedgång, faktiskt ser det bara allt bättre ut. Laget ser allt mera homogent ut och med ett allt starkare och tryggare försvar är det inte lätt att leta svagheter i dagens Rangers. Det är tydligt att allt fler kliver fram på isen och både jobbar hårdare och även levererar mera mål och poäng. Försvarets förmåga att täcka skott är omtalad och ett lysande bevis på att Rangers är laget och inte individen.  Alla älskar att skydda målet och sin målvakt. Och bakom sig har de Henrik Lundqvist, en målvakt som verkligen gör skillnad. Stabil och trygg och fullständigt omutbar i många matcher och en målvakt som inte någonsin blir stressad. Han är tveklöst en möjlig vinnare av Vezina Trophy den här säsongen. Och det som är intressant är att Henrik faktiskt bara blir bättre och bättre.

Han är en magnifik målvakt och det bevisar inte minst 26-11-4 och 1.81 insläppt mål i snitt. Han har 6 stycken segrar vid straffavgöranden. Han har startat 41 matcher och när Henrik behöver en vilodag har Biron noterat 10-2-1 och 2.03 mål insläppta per match.

New York Rangers är ett lag som kan gå mycket långt i slutspelet och är utan tvekan en tronpretendent. Lundqvist är siste utposten i laget och är grunden till klubbens oväntat bra inledning på säsongen. Och visst kan laget gå långt i Stanley Cup, mycket långt……

Yardbaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar